2020-01-03

A nagymamám egy környezetszennyező vénasszony – éneklik a német kisiskolások

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A németek egy “kicsit” túltolják ezt a klímahisztit. Már a legkisebb gyerekek is a nagymamát ócsárolják dalba foglalva, mert a nagyi járókeret helyett a dízelautóval merészelt elgurulni az orvoshoz.

A helyzet tényleg súlyos. A napokban söpört végig Németországon és Ausztrián egy felvétel, amelyen egy dortmundi gyerekkórus énekel. Ez még ugye messze nem meríti ki a botrány fogalmát, csakhogy a szerző által a gyerkőcök szájába adott sorok gyomorforgatóan hatnak.

Az összhatást a hamisítatlan bajor muzsika fűszerezi meg igazán, ha nem figyel a laikus a szerzemény szövegére, még azt is hiheti, hogy egy német söröző hangulatát kívánják megidézni a szalagon gyártott Greta Thunbergek. Zéró tisztelettel az idősebbek irányába dübörög a klímapropaganda. És ne lepődjünk meg, ha korán kezdik. Nagyon korán.

A teljesség igénye nélkül idéznék néhány sort a dalocskából:

“A nagymamám a tyúkólhoz is motorbiciklivel utazik, ami ezer liter benzint eszik havonta. A nagyanyám egy környezetszennyező vénasszony!”

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

“A nagymamám terepjáróval megy az orvoshoz, csak azért, hogy a doki két receptet kiírjon neki a járókeretére.”

“A nagymamám minden nap karajt süt, miközben a diszkonthús éppen olyan jó és nem kerül annyiba.”

És egyéb ilyen hajmeresztő marhaságokkal van tele a szerzemény. Persze, minden szubkultúrának – nevezzük így Greta Thunberget és klánját – megvan a maga helye és megjelenésének ideje. Például ha ez a kis dalocska felkerül az internetre és ott megpillantva hőzöngünk rajta jó nagyot, hogy ezeknek az ultraliberális hülyéknek már megint csak elmentek otthonról, azt mondom, rendben van. Csakhogy ezt a “műsort” a német közszolgálati televízió karácsonyi műsora adta minden egyes tévénéző német arcába.

Egy Twitter-felhasználó azért megfogalmazta – alighanem sokunk – véleményét a dallal kapcsolatban: a nagymamák nemzedéke jár a mai napig textilszatyorral bevásárolni, ők használják fel a csomagoló papírt kétszer, és ők azok, akik nem dobnak ki semmilyen élelmiszert. És még ha nem is lenne így, azért környezetszennyező vénasszonynak mégsem kéne hívni őket. Tiszteljük a kort.

Forrás: Ezatuti.blogstar.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]