2019-11-24

A francia kormány 15 kerületben zárja be a politikai iszlámhoz kapcsolódó mecseteket és iskolákat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A francia kormány bezárt mecseteket, iskolákat és különféle egyesületeket, amelyek az radikális iszlamista politikai ideológia terjedésével kapcsolatosak az ország tizenöt kerületében – írja a Voiceofeurope.com. 

Múlt pénteken Laurent Nuñez belügyminiszter bejelentette, hogy

“a hatóságok 129 vallási közösséget, 12 mecsetet, négy iskolát és kilenc egyesületet zártak be 15 kerületben, amelyek „politikai iszlám és kommunitarizmus eszméit terjesztették ”

– számol be Le Figaro.

„Harcolunk a szélsőséges, szalafista iszlám ellen, amely azt sugallja, hogy Allah törvénye feljebb álló, mint a köztársaság törvénye”

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

– mondta Nuñez a francia sajtó tagjainak, hozzátéve, hogy a „politikai iszlámot” soha nem szabad összetéveszteni a vallási iszlámmal.

A Belügyminisztérium megjegyezte, hogy a bezárások 2018 februárjában kezdődtek meg, és részét képezték a radikalizálódás megelőzésére vonatkozó nemzeti tervnek (PNPR).

Tavaly tavasszal Emmanuel Macron, francia elnök vállalta, hogy hivatali idejének második felében foglalkozik a politikai iszlám és a kommunitarizmus növekvõ problémájával.

„A szekularizmus annak a lehetõsége, hogy hiszünk, Istenben vagy nem hiszünk benne… Soha nem erőltethetjük rá a társadalomra vallást, vagy megsérthetjük a köztársaság törvényeit, szabályait. Amikor a szekularizmusról beszélünk, akkor nem igazán beszélünk a szekularizmusról, hanem a néhány negyedben dívó kommunitarizmusról, a politikai iszlámról, amely el akar szigetelődni, ki akar válni a köztársaságunkból.”

– mondta Macon.

A radikalizálódás olyannyira elterjedt Franciaországban, hogy protokollt vezettek be annak érdekében, hogy az állami alkalmazottak megfelelő képzést és figyelmeztetést kaphassanak feletteseiktől a potenciálisan radikalizálódott kollégákkal szembeni fellépésre.

Októberben a francia kormány bejelentette, hogy az idén iszlám radikalizálódásról 27 esetben számoltak be párizsi prefektúra rendőreiről, és egy tucat állami alkalmazott tanárról az ország egész területén.

Forrás: Vadhajtasok.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]