2019-05-17

A belga államot bírósági ítélet kötelezi arra, hogy az adófizetők pénzéből kompenzálja a dzsihadista rabokat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Bevett gyakorlat a nyugat-európai börtönökben, hogy a rács mögé került iszlamistákat a más bűncselekmények miatt elítélt raboktól elkülönítve helyezik el. Ez az fajta, ún. börtön a börtönben megoldás azt a célt szolgálja, hogy a szélsőséges nézeteket valló migránsbűnözők ne tudják radikalizálni a többi fogvatartottat.

Belgiumban D-Radexnek nevezik az ilyen belső börtönöket, az ittrei és a hasselti büntetés-végrehajtási intézmények esetében azonban aggályok merültek fel, hogy ezen részlegek paraméterei mennyiben felelnek meg a hatályos jogszabályoknak.

A belga bíróság közlése szerint a D-Radexekben elhelyezett dzsihadisták jogai sérülnek, ugyanis – többek között – kevesebbet telefonálhatnak és edzhetnek, mint a többi fogoly.

A ténymegállapítás után a bíróság végül azt a döntést hozta, hogy az iszlamista bűnözőket kártérítés illeti meg: az ítélet értelmében a belga államnak minden egyes, a D-Radexben eltöltött nap után egy euróval kell kompenzálnia őket.

Mint a cikk elején már említettük, az iszlamista rabok nemcsak Belgiumban okoznak komoly problémát, hanem a többi, jelentős muszlim népességgel rendelkező nyugati államban is. Franciaországban például a hatóságok éppen azon törik a fejüket, hogy az év végéig szabaduló több száz dzsihadistát hogyan lehetne majd kordában tartani, és „visszaintegrálni” a társadalomba.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

888 nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...