2019-04-15

Néhány ezer szavazat hiányzott a finn jobboldal győzelméhez

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A nem hivatalos végeredmény szerint a bevándorlásellenes Finnek párt 17,5 százalékot kapott, két tizeddel kevesebbet, mint a győztes szociáldemokraták, – írja a 888.hu.

Az összesítés alapján a szociáldemokraták a voksok 17,7 százalékát, az euroszkeptikus Finnek (korábbi nevükön Igaz Finnek) a 17,5 százalékát kapták. Mindössze ötezer szavazat a különbség a két párt között.

A Petteri Orpo pénzügyminiszter vezette jobbközép Nemzeti Szövetség 17 százaléknyi szavazatot gyűjtött össze. A kormányzó Centrumpárt 13,8 százaléknyi, a finn zöldpárt pedig 11,5 százaléknyi voksot szerzett.

A többi párt – összesen 19 indult – tíz százalék alatti eredményt ért el. Az ellenzéki Baloldali Szövetség 8,2 százalékos, a svéd ajkúakat képviselő Svéd Néppárt 4,5 százalékos, míg a távozó koalícióban résztvevő Kék Jövő nevű párt egyszázalékos eredményt mutathat fel. Ez utóbbi párt az egyetlen a jelenlegi parlamenti formációk közül, amelynek nem lesz képviselője a törvényhozásban.

A választások végleges eredményét kedden, április 17-én hozzák nyilvánosságra, bár már összesítették a szavazatok száz százalékát.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A mostani választásokon 2468 jelölt indult 19 politikai párt képviseletében. Az előző parlamenti választásokat 2015-ben tartották. Akkor az ellenzéki Centrumpárt nyert, 49 képviselői helyet szerezve, és amely a Nemzeti Szövetséggel és az Igazi Finnekkel alkotott koalíciót. Tavalyelőtt, 2017-ben a párton belüli ellentétek miatt az Igazi Finnek ellenzékbe vonultak, míg a tőlük eltávolodott Kék Jövő bennmaradt a koalícióban.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...