2020-01-07

14 éves, és már két gyereke van – Megrázó képek gyerekfeleségekről

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Az amerikai fotósnő képeivel igyekszik felhívni a figyelmet a gyerekek kegyetlen sorsára.

Stephanie Sinclair amerikai fotóriporter nyolc éven keresztül utazott Ázsiában és Afrikában, hogy Afganisztánban, Etiópiában, Indiában, Nepálban és Jemenben készítse el a Túl fiatal a házassághoz: a gyermekmenyasszonyok titkos világa című sorozatát, melyért 2012-ben a World Press Photo korunk kérdései kategóriájában a sorozatnak járó díjat kapta.

A gyermekházasság sok helyen tiltott, másutt viszont a kultúra része. Bár nincsenek pontos adatok, a becslések szerint körülbelül 51 millió kislány van már férjnél 18 éves kora előtt, és sokan közülük az őket érő lelki és fizikai bántalmazásba bele is halnak, mielőtt megérnék a felnőttkort.

A 14 éves, jemeni Asia már kétgyermekes anyuka, újszülött babáját fürdeti. Még nem épült fel a szülésből, és nem jut hozzá a megfelelő egészségügyi ellátáshoz sem.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

– Amikor csak megláttam, elrejtőztem, annyira utáltam őt – vallotta a háttérben álló Tahani Majeddel való házassága első éveiről. A lány hatéves volt, amikor hozzáadták a 25 éves férfihoz. Elöl Ghada, a lány volt osztálytársa áll férjével.

Megilletődött jemeni feleségek.

Mivel Indiában tiltott a gyermekházasság, az éj leple alatt ütik nyélbe a ceremóniákat. Az ötéves Rajanit álmából felkeltve viszi nagybátyja az esküvőre.

Rajani tízéves vőlegényével, Kaushallal.

16 éves nepáli Surita hiába tiltakozik az ellen, hogy leendő férjéhez szállítsák.

A kandahari rendőrnő, Malalai Kakar őrizetbe vesz egy férfit, aki többször megkéselte 15 éves feleségét, mert az nem fogadott szót neki. Kakart később megölték a tálibok, a férfinak pedig semmilyen következményekkel nem kellett számolnia.

Nudzsúd Alié egyike az elenyésző számú sikertörténetnek. A lány legálisan elvált férjétől, és sorsáról könyvet írt 10 éves elvált asszony vagyok címmel.

Forrás: Femina.hu

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]