2019-05-15

120 ezer katonát akar az USA, az Irán elleni háborúba küldeni

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A Pentagon bejelentette, hogy 120 ezer amerikai katona küldését tervezik a közel-keleti téségbe arra az estre, ha Irán folytatná a nukleáris fegyverek fejlesztését vagy megtámadná az Öbölben állomásozó amerikai csapatokat.

Az ezzel kapcsolatos tervek kidolgozását John Bolton, a Fehér Ház biztonságpolitikai tanácsadója rendelte el. A New York Times szerint azonban nem teljesen biztos, hogy Donald Trump amerikai elnök ekkora létszámú amerikai kontingenst küldene vissza a közel-keleti térségbe.

A misszióba szánt amerikai csapatok száma sokakat meglepett, hiszen ekkora haderő vett részt Irak megtámadásában is 2003-ban.

Ez a létszám azonban nem jelenti az Irán elleni támadást, hiszen ahhoz sokkal nagyobb egységre lenne szükség.

A feszültség azonban az utóbbi időszakban fokozódott a térségben, hiszen Washington azzal vádolta Iránt, hogy részt vett az amerikai csapatok elleni támadásokban Szíriában. A múlt hónapban pedig az Egyesült Államok terrorszervezetté nyilvánította az Iráni Forradalmi Gárdát.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Teherán szerint azóta feszült ismét a két ország közötti viszony amióta a Trump kormányzat kilépett a még 2105-ben kötött nukleáris megállapodásból. Azóta pedig Washington gazdasági szankciókkal súlytja Irán békés jellegű atomprogrammját.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...